CNG-voertuigen in Roemenië

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Suzuki Vitara CNGAntares Motors, een lid van de Antares Group, heeft publiekelijk aangekondigd dat het de eerste conversie in Roemenië van een benzinevoertuig met succes heeft voltooid om ook CNG – gecomprimeerd aardgas te gebruiken.
Het succes komt na zorgvuldige voorbereidingen, inclusief trainingssessies van Antares-technici met Italiaanse specialisten, zowel in Italië als in Roemenië. Het goede nieuws is dat CNG kan worden aangepast aan zowel benzine- als dieselmotoren.

Ecologische brandstof voor economisch transport
De voordelen van het gebruik van CNG zijn opmerkelijk:
– het is tot 2,5 keer zuiniger dan benzine.
– het verlengt de levensduur van de motor.
– het voertuig wordt stiller.
– milieuregels worden nageleefd en zelfs de omzetting van fijne deeltjes vermindert drastisch.
Voor het eerst biedt Antares Motors klanten op de Roemeense markt de mogelijkheid om de aandrijving van hun auto’s om te zetten naar CNG, waarbij een van de meest prestigieuze en traditionele merken in Italië wordt gekozen: BIGAS – Cavagna Group of EMMEGAS – Landi Renzo Group.

CNG voor elke benzineauto. We breiden snel uit
Om te beginnen zijn alle benzineauto’s, zelfs auto’s die aan de strengste milieunormen voldoen, gericht op conversie.
Commerciële conversies starten in 2018 bij het technisch centrum Antares Motors in Râmnicu Vâlcea, een autoservice onder de Bosch Car Service-franchise (BCS). Naar verwachting zal het snel uitbreiden naar diensten van het BCS-netwerk in Boekarest en Timisoara.
De strategie om het netwerk van CNG-conversie- en -reparatieworkshops uit te breiden, voorziet in de licentie van minstens één centrum in alle plaatsen waar CNG-gaspijplijnen in Roemenië worden geopend: Boekarest, Timisoara, Constanta, Pitesti, Arad, Deva, Sibiu, Craiova en Drobeta Turnu Severin.

De eerste omvorming van een Suzuki Vitara is een succesvolle test. Dacia Logan is de volgende
Het voertuig waarop de testconversie werd uitgevoerd, voorbereid om te worden ingediend bij de RAR (Romanian Automotive Register) voor de goedkeuring van het BIGAS CNG-conversiesysteem, is bijvoorbeeld een Suzuki Vitara (productiejaar 2017, cilinderinhoud 1.586 cm3, vermogen 88 kW, Euro 6).
Testen op CNG-aandrijving met de gasanalysator op hun eigen ITP-station, het eerste door RAR goedgekeurde station voor technische inspecties van CNG-voertuigen, hebben aangetoond dat ze na omvorming in overeenstemming zijn met de Euro 6-normen.
Een tweede conversietest op een Dacia Logan, Euro 4, met een EMMEGAS CNG-systeem, is ook in voorbereiding. Om logistieke redenen zullen zowel voertuigen als conversiesystemen ter goedkeuring worden voorgelegd aan de RAR.
Afhankelijk van het aantal en de capaciteit van de opslagcilinders varieert de gecomprimeerde autonomie van de omgebouwde voertuigen van 200 tot 500 km, wat wordt toegevoegd aan de autonomie van de bestaande benzinetank.
De voordelen van het gebruik van CNG maken van deze alternatieve brandstof een serieuze optie, niet alleen voor individuele gebruikers, maar ook voor taxi’s, koeriers, distributie, openbaar vervoer en nutsvoorzieningen op elke plaats waar met gas gecomprimeerde aardgasstations worden opgezet.
Antares Group is een pionier op de Roemeense alternatieve brandstoffenmarkt. Denisson Energy, lid van de Antares Group, bezit het eerste openbare CNG-station in Roemenië en zet het eerste netwerk van openbare CNG-stations in Roemenië in langs de pan-Europese corridors. Antares Motors, ook lid van de Antares Group, heeft het eerste ITP-station voor CNG-voertuigen in Roemenië.

Over Antares Group
Antares Group is opgericht in 1994 en heeft haar kernactiviteiten in Râmnicu Vâlcea, Roemenië. Op dit moment zijn 10 bedrijven met ongeveer 500 werknemers bij de groep betrokken, met activiteiten op het gebied van personenvervoer, toerisme, bouw, autodiensten, importeurs en LPG-distributie, en recentelijk CNG.
De strategie van de Groep bestaat in de duurzame ontwikkeling van het bedrijf door de kwaliteit van producten en diensten voortdurend te verbeteren, de winstgevendheid te verhogen en de operationele kosten te verlagen.

Meer informatie over Antares Group en CNG vindt u hier: antares-group.ro, ngvromania.ro
7 januari 2018