Volkswagen begint LNG-aangedreven schepen te bouwen om zijn auto’s te vervoeren

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Volkswagen LNG schip
Na een paar maanden voorbereiding is het stadium eindelijk bereikt: er is begonnen met de bouw van LNG-aangedreven schepen voor logistiek vervoer binnen de Volkswagen-groep. Volkswagen Group Logistics, de exploitant Siem Car Carriers en de scheepswerf Xiamen Shipbuilding vierden het “staalsnijden” (equivalent aan fundering in de scheepsbouwindustrie) met een officiële ceremonie in de Chinese stad Xiamen.

Vanaf 2019 zullen de twee schepen, aangedreven door aardgas, voertuigen van de Volkswagen Group vervoeren van Europa naar Noord-Amerika. LNG-aandrijfsystemen zullen de atmosferische verontreinigingen, zoals CO2, NOx-deeltjes en zwaveloxiden, uitgestoten door de schepen, aanzienlijk verminderen.

Markus Lange, hoofd van Vehicle Logistics van Volkswagen Group Logistics, zei: “Meer duurzaamheid in de logistiek is een kernpunt voor ons. Het gebruik van twee LNG-aangedreven schepen voor het transport van voertuigen is een grote stap voorwaarts die we alleen samen met onze sterke partners kunnen nemen. ”

In de komende maanden zal de scheepswerf, Xiamen Shipbuilding Industry, de twee schepen bouwen die vervolgens worden geëxploiteerd door Siem Car Carriers en gecharterd door Volkswagen Group Logistics. De motoren voor de schepen worden geleverd door MAN Diesel & Turbo.

Bron: Volkswagen Group
27 maart 2018

Leave a Reply